Wondzorg

Heeft u zich gestoten, bent u gevallen of heeft u een wond omdat u geopereerd bent? Heeft u te lang gelegen en heeft u daardoor een doorligwond?

WONDZORG

Heeft u zich gestoten, bent u gevallen of heeft u een wond omdat u geopereerd bent? Heeft u te lang gelegen en heeft u daardoor een doorligwond? In de meeste gevallen heeft u wondzorg nodig. Er zijn verschillende soorten wonden met diverse oorzaken. Zo zijn er mechanische wonden, zoals een kneus- of schaafwond, of thermische wonden, opgelopen door verbranding of bevriezing. In principe gaan we uit van drie soorten wonden; de snijwond, de scheurwond en de schaafwond. De snijwond ontstaat bij een acute actie als u bijvoorbeeld per ongeluk met een mes in uw hand snijdt. De scheurwond komt meestal voor bij oudere mensen met een dunne of kwetsbare huid en ontstaat door een combinatie van wrijf- en schuifkrachten op de huid. De schaafwond is een oppervlakkige beschadiging van de huid. Het bovenste laagje is eraf en je ziet de puntjes van de bloedvaten zitten, die in de diepere lagen van de huid liggen. Ook voor het verzorgen van uw wonden kunt u thuiszorg aanvragen.
Dankzij onze persoonlijke aanpak voelt u zich geen ‘nummer’. U wordt gehoord en samen met u zorgen wij voor gespecialiseerde verpleging. Dat kan tijdelijk zijn of permanent. Wij begrijpen dat u niet steeds iemand anders in uw huis wilt. Thuiszorg Healing Touch heeft als doel, dat u hooguit twee zorgverleners bij u thuis ziet in plaats van elke dag een ander . Wondzorg is onderdeel van onze dienstverlening. Heeft u nacht- of 24 uurs zorg nodig? Thuiszorg Healing Touch biedt die ook.

Een aantal zorgvragen op een rij:

U heeft een wond die maar niet wil genezen.

U bent geopereerd en heeft een wond die zorg nodig heeft.

U heeft last van wrijf- of doorligwonden.

U bent gevallen en u heeft daar een wond aan overgehouden.

Veel gestelde vragen

Wanneer is het tijd voor thuiszorg?

Thuiszorg healing touch  is er voor iedereen die vraag heeft naar thuiszorg: ouderen, chronisch zieken, mensen met een lichamelijke beperking, mensen die herstellen van een ziekenhuisopname of mensen in de laatste levensfase.

Heeft u of hebben uw ouders thuiszorg nodig?

Heeft u extra zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen of komt u net uit het ziekenhuis? Samen met u regelen we de zorg, van indicatie tot het starten van de zorg. 

Wilt u weten wanneer u in aanmerking komt voor thuiszorg?

Heeft u thuis hulp of begeleiding nodig? Bijvoorbeeld omdat u een ziekte of beperking heeft door ouderdom? Dan heeft u misschien recht op thuiszorg. Dat is zorg bij u thuis.

Wilt u weten wat thuiszorg kost?

De kosten van thuiszorg worden vergoed uit verschillende bronnen. Dit is afhankelijk van de soort zorg die u ontvangt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de wijkverpleging, langdurige zorg en hulp in de huishouding. Voor een vergoeding is het wel noodzakelijk dat u een indicatie of een beschikking heeft voor de zorg. Bij de langdurige zorg en de hulp in de huishouding betaalt u voor de zorg die u thuis ontvangt een eigen bijdrage.

Wilt u weten wat 24 uurs zorg kost?

Standaard kosten voor begeleiding individueel, verzorging en verpleging bedragen:
€3.060,00 per maand.

Wilt u weten wie de thuiszorg betaalt?

  • Gemeente
  • Zorgverzekeraar
  • Wet langdurige zorg (Wlz)

Neem contact op

Stel hier gemakkelijk en snel uw vragen over thuiszorg bij Healing Touch.

4 + 2 =

+31 6 14 37 27 73