Persoonlijke Verzorging

Heeft u persoonlijke verzorging nodig, omdat u een aandoening of een beperking heeft?

PERSOONLIJKE VERZORGING

Heeft u persoonlijke verzorging nodig, omdat u een aandoening of een beperking heeft? Dat wil zeggen, heeft u ondersteuning nodig bij het opstaan, bij het douchen, bij het aankleden, eten of naar het toilet gaan? Het verschil van persoonlijke verzorging met verpleging zit in de aard van de zorg. Alles wat u normaal gesproken zelf doet, maar nu niet kunt, valt onder persoonlijke verzorging. Maar ook als u een gezondheidsprobleem heeft en bijvoorbeeld een stoma heeft, valt deze hulp onder de zorgvorm persoonlijke verzorging. Hebben uw voeten verzorging nodig? Voetverzorging en pedicure vallen onder dit hoofdstuk.

Dankzij onze persoonlijke aanpak voelt u zich geen ‘nummer’. U wordt gehoord en samen met u zorgen wij voor gespecialiseerde persoonlijke verzorging. Dat kan tijdelijk zijn of permanent. Wij begrijpen dat u niet steeds iemand anders in uw huis wilt. Thuiszorg Healing Touch heeft als doel, dat u hooguit twee zorgverleners bij u thuis ziet in plaats van elke dag een ander.

Verpleging en verzorging aan huis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico voor.

Een aantal zorgvragen op een rij:

U heeft moeite om zelf uit bed te komen of om naar bed te gaan.

U kunt niet goed zelf eten.

U kunt niet alleen onder de douche staan.

U heeft moeite met het innemen van uw medicijnen.

Veel gestelde vragen

Wanneer is het tijd voor thuiszorg?

Thuiszorg healing touch  is er voor iedereen die vraag heeft naar thuiszorg: ouderen, chronisch zieken, mensen met een lichamelijke beperking, mensen die herstellen van een ziekenhuisopname of mensen in de laatste levensfase.

Heeft u of hebben uw ouders thuiszorg nodig?

Heeft u extra zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen of komt u net uit het ziekenhuis? Samen met u regelen we de zorg, van indicatie tot het starten van de zorg. 

Wilt u weten wanneer u in aanmerking komt voor thuiszorg?

Heeft u thuis hulp of begeleiding nodig? Bijvoorbeeld omdat u een ziekte of beperking heeft door ouderdom? Dan heeft u misschien recht op thuiszorg. Dat is zorg bij u thuis.

Wilt u weten wat thuiszorg kost?

De kosten van thuiszorg worden vergoed uit verschillende bronnen. Dit is afhankelijk van de soort zorg die u ontvangt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de wijkverpleging, langdurige zorg en hulp in de huishouding. Voor een vergoeding is het wel noodzakelijk dat u een indicatie of een beschikking heeft voor de zorg. Bij de langdurige zorg en de hulp in de huishouding betaalt u voor de zorg die u thuis ontvangt een eigen bijdrage.

Wilt u weten wat 24 uurs zorg kost?

Standaard kosten voor begeleiding individueel, verzorging en verpleging bedragen:
€3.060,00 per maand.

Wilt u weten wie de thuiszorg betaalt?

  • Gemeente
  • Zorgverzekeraar
  • Wet langdurige zorg (Wlz)

Neem contact op

Stel hier gemakkelijk en snel uw vragen over thuiszorg bij Healing Touch.

15 + 2 =

+31 6 14 37 27 73