Dementiezorg Aan Huis

Dementie heeft een behoorlijke impact in een familie.

DEMENTIEZORG AAN HUIS

Dementie heeft een behoorlijke impact in een familie. Tante, oom, moeder, vader, opa of oma wordt vergeetachtig of verandert in gedrag en karakter. Ook op jonge leeftijd kunnen mensen dementie krijgen. De demente persoon heeft zorg nodig, die in eerste instantie door de familie en/of vrienden wordt verleend. Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Na verloop van tijd gaat het echt niet meer en is dementiezorg van buitenaf nodig. Bent u een naaste van iemand bij wie dementie is geconstateerd of heeft u zelf de diagnose gekregen? Wij kunnen ons voorstellen, dat u niet naar een zorginstelling wilt, maar in uw vertrouwde omgeving wilt blijven. Dan is passende dementie zorg aan huis een goede optie.

Dankzij onze persoonlijke aanpak voelt u zich geen ‘nummer’. U wordt gehoord en samen met u zorgen wij voor gespecialiseerde zorg aan huis. Dat kan tijdelijk zijn of permanent. Wij begrijpen dat u niet steeds iemand anders in uw huis wilt. Thuiszorg Healing Touch heeft als doel, dat u hooguit twee zorgverleners bij u thuis ziet in plaats van elke dag een ander.

Verpleging en verzorging aan huis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico voor.

Veel gestelde vragen

Wanneer is het tijd voor thuiszorg?

Thuiszorg healing touch  is er voor iedereen die vraag heeft naar thuiszorg: ouderen, chronisch zieken, mensen met een lichamelijke beperking, mensen die herstellen van een ziekenhuisopname of mensen in de laatste levensfase.

Heeft u of hebben uw ouders thuiszorg nodig?

Heeft u extra zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen of komt u net uit het ziekenhuis? Samen met u regelen we de zorg, van indicatie tot het starten van de zorg. 

Wilt u weten wanneer u in aanmerking komt voor thuiszorg?

Heeft u thuis hulp of begeleiding nodig? Bijvoorbeeld omdat u een ziekte of beperking heeft door ouderdom? Dan heeft u misschien recht op thuiszorg. Dat is zorg bij u thuis.

Wilt u weten wat thuiszorg kost?

De kosten van thuiszorg worden vergoed uit verschillende bronnen. Dit is afhankelijk van de soort zorg die u ontvangt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de wijkverpleging, langdurige zorg en hulp in de huishouding. Voor een vergoeding is het wel noodzakelijk dat u een indicatie of een beschikking heeft voor de zorg. Bij de langdurige zorg en de hulp in de huishouding betaalt u voor de zorg die u thuis ontvangt een eigen bijdrage.

Wilt u weten wat 24 uurs zorg kost?

Standaard kosten voor begeleiding individueel, verzorging en verpleging bedragen:
€3.060,00 per maand.

Wilt u weten wie de thuiszorg betaalt?

  • Gemeente
  • Zorgverzekeraar
  • Wet langdurige zorg (Wlz)

Neem contact op

Stel hier gemakkelijk en snel uw vragen over thuiszorg bij Healing Touch.

4 + 4 =

+31 6 14 37 27 73